Zoek...
John Murry – The Stars Are God’s Bulet Holes

John Murry – The Stars Are God’s Bulet Holes

Label: Submarine Cat rec.

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2021-06-24 07:00:00 • min lezen

Indie / Singer-songwriter
8

John Murry – The Stars Are God’s Bulet Holes

De Amerikaanse singer-songwriter John Murry debuteerde in 2013 met het album The Graceless Age. Samen met een van de beste singer-songwriters; Bob Frank, nam hij diverse EP’s op. Inmiddels zijn we 8 jaar verder en is Frank twee jaar geleden overleden, nadat producer/ drummer Tim Mooney, zijn mentor van het eerste album overleed.
Dit weet Murry op dit album te verwerken tot een prachtig album.

De titel van zijn derde album is al veelzeggend, hoe hij over de situatie denkt. Look at the stars…. Dat nu een andere wending krijgt. Het openingsnummer ‘Oscar Wilde’ is Murry’s kijk op de held van deze wereld. De wereld waarin Murry je meeneemt in de donkere klanken die door de stem en soundkeuze warm aanvoelt.
Het zijn de teksten en titels als ‘Perfume en Decay’, ‘I Refuse To Believe (You Could Love Me)’ en ‘1(1)1’ die je aan het denken zet. Dat is de rode draad van deze man. Met zijn songs gaat hij verder dan de voordeur en duikt in de wereld erachter. Het is (misschien wel eens terecht) Duran Duran’s ‘Ordinary World’ dat een plekje krijgt op dit album. Ook Duran Duran wist met hun lichte muziek wel teksten te leveren waar je even langer bij stil mocht blijven staan.
Murry weet met dit album dan ook een mooi ingetogen en intiem album te produceren en met zijn warme stem in de warme muziek, maakt dat dit album zeker een aanrader is.

Indie / Singer-songwriter

Deel via social media: