Zoek...
John Oates – Arkansas

John Oates – Arkansas

Label: Thirty Tigers

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-02-09 07:00:00 • min lezen

Blues / Country
7,5

John Oates – Arkansas

De naam van John Oates is inderdaad de naam die bij Daryl Hall verbonden is. Het Amerikaanse duo Hall & Oates wisten in de jaren 80 vele hits te scoren waarvan Maneater, Adult Education en Out Of Touch maar enkele zijn.

Toch staat het duo bekend om hun prachtige albums waaronder Live at the Apollo als goede verzamel en live album te boek staat. De kracht van deze combinatie was vooral de soul en popsound die met singersongwriters stijl en country wordt vermengd. Het zegt al genoeg dat Mick Jagger van Rolling Stones hun band inhuurde als begeleidingsband.

Inmiddels zijn Daryl Hall en John Oates al enige jaren solo actief. Niet dat Hall & Oates officieel is ontbonden, maar omdat ze het beide prettig vinden om hun muzikale creativiteit te ontwikkelen. Zo schreef hij hits voor diverse andere acts, waarvan “Crazy” van Icehouse een bekende is.

Met het album “Arkansas” duikt Oates in de histerie van blues en blue grass. De Americana sound van weleer  met diverse traditionele songs waar Oates zijn interpretatie op los heeft gelaten. “Anytime”, “Pallet Soft en Low” en “Stack O Lee” klinken weer fris zonder dat het hun oorspronkelijke sound verliest. Dat hij 2 songs van Mississipi John Hurt op het album covert geeft de gedachtegang van Oates weer, waar hij de blues vandaan haalt.

Blues / Country

Deel via social media: