Zoek...
John Smith – The Fray

John Smith – The Fray

Label: Commoner rec./ Thirty Tigers/ Bertus

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2021-06-06 07:00:00 • min lezen

Singer-songwriter
8,5

John Smith – The Fray

De Engelse singer-songwriter John Smit krijgt nog niet het succes dat hij misschien wel verdiend. Hij verzorgde het voorprogramma voor Ben Howard en Iron & Wine om maar enkele te noemen en speelde hij met Jackson Brown Jarvis Cocker. Tevens wordt hij ingehuurd door David Gray, Lianne La Havas en Joan Beaz om in hun band mee te touren.

Het is dan ook niet vreemd dat deze man prachtige album kan maken. Zijn stijl van typische singer-songwriter past hem goed. De ingetogen stem geeft rust in de liedjes waardoor het verhaal dat hij wil vertellen beter overkomt. In de studio van Peter Gabriel  weet hij met Jason Rebello (Sting/ John Mayer) Ben Nicholls (Seth Lakeman)  Joy Sikora (Poalo Nutini) en Jessica Steveley van The Staves een album te maken waar zijn doorbraak wel verzilverd mag worden.

Songs als ‘Sancturary’, ‘To The Shore’, ‘Hold On’ en ‘Eye to Eye’ zijn zeker juweeltjes. Met diverse gasten die voor de zangpartijen de achtergrond vocalen of duetten zingen maakt het album alleen maar mooier. Lisa Hannigan en Courtney Hartman zijn enkele zangeressen die hem hierin optimaal ondersteunen.  De opbouw van het nummer ‘Deserving’ is daardoor prachtig en het beeldend verhaal van ‘The Best of Me’ is intiem en mooi.  Het album kent 12 songs, waarbij de songs niet in herhaling vallen maar een constante ontspannenheid kent.

Voor je het weet is het album van deze man met een prachtige stem voorbij en tik je het op repeat.

Singer-songwriter

Deel via social media: