Zoek...
Johnny Cash – Easy Rider

Johnny Cash – Easy Rider

Label: Mercury / Universal music

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2020-07-05 07:00:00 • min lezen

Country
8

Johnny Cash – Easy Rider

The Man in Black werd hij genoemd en ging als Johnny Cash door het leven. Zijn eigen naam was Simon Philips en trouwde June Carter van de bekende country familiy. De man werd legendarisch door zijn zware bariton stem in de country muziek, De man heeft eigenlijk geen introductie nodig, maar is voor een grote nieuwe generatie country muzikale een inspiratiebron waar je u tegen zegt.

De beroemde albums die hij in zijn laatste jaren met Tom Petty en Rick Rubin maakte bracht hem weer in zijn faam. Eerder heeft de man de top en dalen van de muziek gekend.

De box van 7 cds bevat de Mercury periode, maar met dit album, met 24 songs, wordt er een mooi overzicht gemaakt van de periode dat hij voor het label Mercury werkte. Het is de periode waar Cash zijn minste successen kende. CBS liet de man vallen en Mercury gaf hem de ruimte om terug te keren. We horen dan ook een Cash die worstelt met de vergetelheid waar hij mee te maken kreeg. |

Met Bob Moore achter de knoppen wist hij in deze periode toch mooie songs te maken. Een ode aan Hank Williams in ‘The Night Hank Williams  Came To Town’, zijn religieuze kan in ‘We Remember the King’. Met gasten als Roseanne Cash en The Everly Brothers ( Ballad of a Teenage Queen),  Tom T. Hall (‘The Last Drifters’) en U2 (‘The Wanderer) krijgt het album even wat andere kleur dan de mainstream country blues, wat we van Cash kennen. Naast dat hij gebruik maakt van songs van Elvis Costello en Kris Kristofferson  komen de meeste songs van Cash zijn eigen hand. Het is een mooi album dat de tijd vult tussen zijn highlight dat in de jaren 80 op zijn retour was en zijn comeback tijd van zijn Rick Rubin American Recordings. Een album vol ondergewaardeerde Cash country songs.

 

Country

Deel via social media: