Zoek...
Johnnyswim – Georgica Pond

Johnnyswim – Georgica Pond

Label: Big Picnic

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-02-10 07:00:00 • 2 min lezen

Hiphop / Pop / Singer-songwriter
8

Johnnyswim – Georgica Pond

De namen Abrener en Amanda Sudane Raminez geven nog niet de prijs weg dat het hier gaat om de dochter van Donna Summer. De Queen of disco overleed in 2012 toen haar dochter 3 jaar getrouwd was. In deze familie blijft de muziek ook niet ongeroerd.

Onder de naam Johnnyswim heeft het duo inmiddels vier albums uitgebracht. De singer-songwriters kunsten worden beïnvloed door de folk, soul en pop componenten. De r&b wordt gemixt met de gospelkoortjes in het prachtige “Touching Heaven”. Terwijl de hitlijsten wordt gevuld met o.a. hun single “Villians” geeft het album een diversiteit van popliedjes weer. De wensen om te wonen in een white house van “Georgica Pond” worden mooi beschreven in het titelnummer. Het neemt je mee naar het dorp aan de kust waar Bill en Hillery Clinton hun witte huis hebben. Naast dat van Steven Spielberg, Calvin Klein etc. Dan weten we ongeveer wat voor plaats dit is en waar menig iemand van droomt om daar te wonen.
Het folk –country georiënteerd liefdesliedje “First Try”, “Rescue You” en “In My Arms” zijn wederom juweeltjes van een singer-songwriters songs om uiteindelijk het album te beëindigen met Chris Isaac “Wicked Game”.
Het mag op het eerste gezicht een setje zijn waar je muzikaal je bedenkingen bij hebt, maar ik moet toch concluderen dat het album een prachtig album is. Dat het concert woensdag jl. in Paradiso Noord volledig uitverkocht was, is dan ook niet vreemd…

Hiphop / Pop / Singer-songwriter

Deel via social media: