Zoek...
Jonathan Wilson – Rare Birds

Jonathan Wilson – Rare Birds

Label: PIAS

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-03-11 07:00:00 • min lezen

Alternative / Indie / Pop
8,5

Jonathan Wilson – Rare Birds

Het is de Amerikaanse singers-songwriter Jonathan Wilson die zich langzaam ontpopt tot een wereldster. Zijn album FanFare was al een prachtig album. Met bijdrage van David Crosby Met het album Slide By kwam de doorbraak om ook met Roger Waters te kunnen touren. Als producer verzilverd hij de Grammy voor het album van Father John Misty. Nu is het aan Rare Birds om zijn naam in de wereld te laten klinken.

Het is een prachtig album waarbij hij aansluiting krijgt bij de oudere jongeren en jongere ouderen. Daar waar Pink Floyd achtige songs als Travalgar Square, Me en ….. gepaard gaan met songs popsongs ‘Over the Midnight’ die doen denken aan Jackson Brown of het luchtige ‘There’s a Light’. Father John Misty zingt onder zijn eigen naam op het ‘Miriam Montague’ mee.
Het album kent vooral luchtige popsongs die afmeren naar de sound van de jaren 70. Het titelstuk kent aan het eind een mooi overgang die dit als voorbeeld weergeeft. Van intieme songs al “Living With Myself” naar een meer uitgesproken song ‘Loving You’. Ze zijn allen even mooi en divers.
Hierdoor is het zeker ene potentiele Grammy nominatie voor dit jaar.

Jonathan Wilson is te zien in Nederland op
24 maart Melkweg te Amsterdam

Alternative / Indie / Pop

Deel via social media: