Zoek...
Josh Ritter - Fever Break

Josh Ritter - Fever Break

Label: V2

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2019-05-10 07:00:00 • min lezen

Singer-songwriter
7,5

Josh Ritter – Fever Breaks

De man is geboren in de Amerikaanse stad Moscow, Idaho en weet al enige jaren met de authentieke singer-songwriters stijl de wereld te veroveren. Met Fever Breaks viert de man zijn 10 jarig jubileum.
Het mag dan ook een feestje zijn. De man reist naar de Nashville en zoekt in de Mekka van country de beste producer die bij hem past. Jason Isbell wordt aangesproken. Een prima keus, aangezien de man ok de gitaarpartijen voor zijn rekening houdt.


Dan is het ook niet vreemd dat het album de countrysound bevat zoals het ‘New Man’ en ‘All Some Kind of Dream’. Het balanceert zich allemaal tussen de blues pop met een vleugje country . Maar de stevige kant van Ritter krijgen we ook te horen. Met ‘Old Black Magic’, ‘Losing Battles’ en het meeslepende ‘Ground Don’t Want Me’  zijn lekker vet in de gitaar en vollere rocksound gedoopt.
Met een mooi akoestisch intro en slide gitaar wordt het album met Blazing Highway Home smooth afgesloten. Terecht kan Ritter dit een van zijn mooiste albums noemen en wordt zijn tiende album in het tiende jaar met tien songs in het jubileumjaar met een kroontje gevierd.

 

Josh Ritter is te zien in Nederland op

Donderdag 18 juli  Stevenskerk te Nijmegen
Vrijdag 19 juli Paradiso te Amsterdam

Singer-songwriter

Deel via social media: