Zoek...
Julia Daugherty – Light

Julia Daugherty – Light

Label: Konkurrent

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-06-15 07:00:00 • min lezen

Singer-songwriter
7

Julia Daugherty – Light

De singer- songwriter Julia Daugherty van Charlottesville, weet met haar broze stem het drama te vertolken waar in ze zich bevind en hoe ze haar hier in staande houdt. Het is vooral een indringende plaat vol indie folk muziek en meeslepende verhalen.


Light is wellicht gekozen om nog een stukje licht in deze duistere maatschappij te vinden.  Het meeslepende ‘Revealtion’ of het indringende ‘Sweetheart’. Samen met haar vriend Colin Killalea schreef ze het album totdat hij met Albert Hammond Jr. op tournee ging. Julia bleef thuis en schreef maar door. Haar zelfreflectie op de wereld kreeg langzamerhand woord en melodie. Bij het luisteren van  ‘Bliss’, ‘Easier of ‘Come For Me’ hoor je haar al op de bank hangen, met gitaar in haar hand en we zwijmelend, op zoek naar je juiste verhaal in haar gedachtegang.

Hierdoor is het een persoonlijk plaat geworden, waarbij ze op dat moment even naar de wereld kijkt. Of het nu gaat om de liefde, het nieuws, de mensen om je heen of dat het regent. Het speelt zich hier allemaal in 40 minuten af.

Singer-songwriter

Deel via social media: