Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2015-11-06 07:00:00 • 6 min lezen

Julia Kent - Asperities

Julia Kent – Asperities Label: Lerp/ Konkurrent Eindoordeel: 7,5

De Canadese celliste Julia Kent Heeft haar aspiraties in de muziek gelegd om pop en klassiek te verenigen. Haar voorgaande albums “Delay” en “Last Day In July” werd de pop en rock muziek in de klassiek gevormd. Haar bekendheid kreeg ze door dat ze een vaste bandlid is van Anthony & the Johnsons maar speelt ook bij het trio Rasputina.

Met haar nieuw album “Asperities” is ze op zoek naar het vervolg. De klassieke toon staat nu meer centraal en de diepe cello is weer volop aanwezig. De combinatie met de elektronica brengt dat het album met “Hellebore” en “Lac Des Arcs” diep en doordringende bassound kent. Hier overheen komen de strijkers die met “The Leopard” je bij de kladden pakken en niet meer los laten. De spanning in de songs zijn erg aanwezig waarbij de donkere kant van deze muziek vooral op de voorgrond treed. Zwaar soms maar ook erg dragend en bloedstollend.

Het maken van een film hierbij is snel gerealiseerd. Zeker wanneer het album met Halloween is uitgebracht. Toch is het ook erg rustgevend, al zijn de titels van deze instrumentale songs niet altijd nodig. Je luistert dit album van a tot z. Ergens tussendoor het album afbreken is een zonde.

Deel via social media: