Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2014-06-10 07:00:00 • 5 min lezen

July Talk - Paper Girl Ep

July Talk – Paper Girl Label: indie Eindoordeel: 7,5

De Canadese band July Talk staat de komende dagen op de Nederlandsche podia. De band presenteert zich al vast met een nieuwe EP dat als voorloper dient voor het nieuwe album. Twee jaar geleden formeerde Peter Dreimanis met Leah Fay deze indie poprock act in Toronto. Nu is het een complete band die de wereld gaat veroveren.

De karakteristieke stem dat doet denken aan Tom Waits in een rock and roll draaimolen aangevuld met de heldere zangstem van Leah Fay. Ze namen het heft zelf in handen en presenteerde hun titelloze debuutalbum in oktober. De pop gitaar rock “Summer Dress” is recht voor zn raap. Volle gitaren met zware drums dat toch poppy aan doet. “Someone” kent hetzelfde concept. In the Garden krijgt al meer muzikale variatie. Hier wordt er meer ruimte gemaakt voor de zangeres, waardoor nummer speelser wordt en meer het zomerse karakter krijgt dat de “zomerse jurk” mist. Deze variatie horen we ook in het titelnummer “Paper Girl” terug. Wanneer het accent op deze verscheidenheid in de muziek ligt, is het zeker de moeite waard om even te kijken op een van de shows. Wellicht brengt dit je tot het meenemen van het debuut album.

July Talk in Nederland 11 juni Vera – Groningen 12 Juni Qbus – Leiden 13 juni Patronaat – Haarlem 14 juni Molenpark festival - Utrecht

Deel via social media: