Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2014-04-05 07:00:00 • 9 min lezen

Justin Nozuka - Ulysees

Justin Nozura – Ulysees Label: Caroline Eindoordeel: 7,5

De singer songwriter Justin Nozura uit Canada is het neefje van Kevin Bacon en zijn broer George Nozura leverde vorig jaar om deze tijd zijn derde R&B album “Alone”. Wat George en Justin samen hebben, is de liefde voor muziek en voornamelijk de soul. Het album “Ylysees” is ook het derde album voor Justin, zodat ze beide gelijk op gaan. Het album is opgenomen in zijn thuis studio.

De songs kennen niet de gitaar/ zang structuur, maar meer een zoektocht naar de grenzen. Met het nummer “Iulius” zoekt Justin de spanning van het nummer in het minimale. Juist de bijzondere stem is leidend in dit nummer. De bijzondere broze stem is kenmerkend voor Justin Nozura. “Lull” kent meer oosterse gitaar in vloeden waar door samenzang de achtergrond gevuld wordt met diverse klanken. Laura Pederson leent haar stem aan het “Hera” waardoor het nummer door haar stem je laat meevoeren over de stille wateren van Canada. Waar de bossen in weerspiegelen en de stilte je grijpt. Het pakt je al bij het adembenemende “Eyes Changing Colour” dat Justin a capella start dat langzaam wordt het nummer ingevuld met diverse subtiele klanken van instrumenten.

Daarbij kom je tot het punt om dit album te luisteren wanneer je onder de sterrenhemel zit en starend in het vuur. Dat op een zwoele zomeravond en liefst met het uitzicht op het water. Dan slokt de muziek je op en ben je even geheel van de wereld.

Justin Nozuka is momenteel op tournee en speelt zondag 6 april in de Melkweg te Amsterdam.

Deel via social media: