Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2014-06-23 07:00:00 • 7 min lezen

Jyoti Verhoeff - Riven

Jyoti Verhoeff - Riven Label: Indie Eindoordeel: 8

Binnen Mpodia hebben we al eerder aandacht gegeven aan dit nieuwe Nederlands talent. Al is ze een beginnend artiest, kent ze inmiddels al een grote aanhang. Wellicht mede dankzij haar plaats die ze heeft verworven als finalist van Mooie Noten festival en finalist Grote Prijs van Nederland 2013. Haar visuele beperking en geheel autodidact brengt haar bijzondere piano en zangtalent naar grote hoogten. Ze is hierdoor vrij van alle regels en heeft de kennis om de vertaling te maken voor haar mede muzikanten.

Het album Riven is een dubbel album waar ze uitgebreid aan heeft gewerkt in de Wisseloord Studio’s. Dit allemaal geresulteerd door crowdfunding! Met resultaat dat er nu een prachtig album ligt. De lichte klassieke muziek wordt vermengd met popsounds dat doet denken aan Bjork, Agnes Obel en Kate Bush. De heldere piano viert als een vlinder door het album en wordt ondersteund door de cello van Maya Fridman. Juiste de balans tussen deze twee maakt het album fragiel en spannend. Het is ook een bekroning op het werk voor producer Darcy Proper. Deze meervoudige Grammy Award winnaar zag dit project als een uitdaging en met succes tot een eind gebracht.

Jyoti Verhoeff zal vrijdag 27 juni haar debuut album presenteren in Paradiso. Dit geheel met een 60 man symphonieorkest en koor en een visueel spektakel!

Deel via social media: