Zoek...
Kaitlyn Aerelia Smith – The Mosaic of Transformation

Kaitlyn Aerelia Smith – The Mosaic of Transformation

Label: Ghostly/ Konkurrent

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2020-06-02 07:00:00 • min lezen

Dreampop / Elektro
7,5

Kaitlyn Aerelia Smith – The Mosaic of Transformation

De singer-songwriter Kaitlyn Smith weet met haar keyboard en haar stem de albums te vullen. Wanneer de Amerikaanse in 2015 op het Western Vinyl haar debuut maakt wist ze al vele mensen op een prettige manier met het album Euclid te verrassen. Inmiddels is er een nieuw album The Mosaic of Transformation.

Het is wederom een album vol droom- en elektro synthsounds. Haar achtste album  is de opvolger van het Meditation and Yoga album. Dit album zeker minder rustgevend. De onrustige sounds uit de Buchla 100 serie en wat ze ook allemaal gebruikt, maakt dat het album een mix is van herkenbare melodien die verwerkt worden in de space sounds met harp strelen. Dit wordt overdubt door meermalige lichte zangpartijen alsof de engel uit de hemel neer dalen om je toe te zingen.


Maar of de luisteraar van het vorige album hier nu rustig van wordt, lijkt me niet. Of het is een training om je innerlijke ik vast te houden en ‘Expanding Electricity’, Overflowing en ‘Carrying Gravity’ aan je voorbij te laten gaan.
Oke, het is zeker knap om op haar wijze deze droomsound te produceren. Maar je moet er wel even rustig voor gaan zitten om dit allemaal even in je op te laten nemen.

Dreampop / Elektro

Deel via social media: