Zoek...
Kane Roberts - The New Normal

Kane Roberts - The New Normal

Label: Frontiers music SRL

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2019-01-29 07:00:00 • min lezen

Melodic Rock
8

Kane Roberts – The New Normal

De naam Kane Roberts is voor velen niet direct een bekende naam. De man was voorheen de gespierde gitarist in de band van Alice Cooper tijdens de Constrictor en Raise Your Fist and Yell periode. Opzienbarende platen?? Ja, eigenlijk wel omdat het de comeback van Alice Cooper werd en met ‘He’s Back The Man Behind the Mask’ een grote hit werd.


Wanneer Roberts een solo album maakt en met het toen niet verschenen Bon Jovi nummer ‘Does Anybody Really Fall In Love Anymore?’ een hit scoort, gaan er meerdere deuren open. Roberts schrijft met KISS’ Paul Stanley het ‘Take it Off’, zong op Steve Vai album en werd medeproducer van Berlin’s hit album Count Three and Pray en Rod Stewart songs.

Een man die vooral achter de schermen zijn credits heeft verdient. Nu komt de multi instrumentalist plotseling met een nieuw solo album. Een album met heerlijke melodic rock songs waarbij Alice Cooper en Arch Enemy Alissa White -Gluz aansluiten voor de zangpartijen in ‘Beginning of the End’. Roberts heeft meer gasten voor zijn album uitgenodigd zo is het heerlijke bijzondere ‘Who We Are’ met rockzangeres Katt Franich, is Babymetaldrummer Aoyama Hideki ingevlogen en zijn de oude Cooper -maatjes Kip Winger, Paul Taylor en Ken Mary weer van de partij.
Het bijzondere is dat deze man altijd mooie melodic rocksongs weet te maken waaronder het intieme en spannende ‘Forever Out of Place’, ‘Leave me in the Dark’ en  ‘The Lion’s Share’ of de snelle powerrock van ‘Leave This World Behind.’
Zijn naam mag dan minder bekend zijn, de kennis en ervaring genoeg om een prachtig album te maken. Zeker de moeite waard om op zijn minst een keer te beluisteren.

Melodic Rock

Deel via social media: