Zoek...
Kane Strang - Two Hearts and No Brains

Kane Strang - Two Hearts and No Brains

Label: Dead Oceans / Konkurrent

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-07-02 07:00:00 • min lezen

Alternative / Pop
8

Kane Strang – Two Hearts And No Brain

De frisse sound vanuit New Zeeland waait naar Europa door Kane Strang. Hij wist voor zijn nieuw meesterwerk Stephen Marr van de Trip Hop Group Doprah als producer te strikken. De samenwerking mond uit tot een heerlijke mix van alternatieve rock and pop. Het klinkt heerlijk fris en overtuigd door de zekerheid dat Kane op de plaat uitstraalt.

Het album begint al met een heerlijk gitaarsong “Lagoons” dat een visitekaartje is voor het album. Heerlijke moderne popsound dat met een rauw randje schaaft tegen de altrock. Het popsausje weet hij met “Oh So Your Off I See” te brengen. Een potentiele hit dat opgevolgd kan worden door het keyboard gedreven sci-fi pop van “See Thru”.  
Het album kent ook een heerlijk luchtige kant. “Summertime In You Lounge” is alles wat het album zegt. Zomers en relaxt onderuit, genieten van de zon en de heerlijke klanken.  Met een jaren 60 sound is het  “My Smile is Extinct” ingekleurd, zodat het even afsteekt bij de rest van het album.


Het geeft de variatie van de songs weer en met een frisse blik van Strang kan hij een opzwepend en opwindend optreden geven. Dit heeft hij onlangs op het London Calling festival laten zien.

Alternative / Pop

Deel via social media: