Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2015-11-05 07:00:00 • 6 min lezen

Karawane- Karawane

Karawane - Karawane Label: Excelsior Eindoordeel: 7

Karawane is het hobby project van voormalige LPG zanger Anne Caesar. Hij nam de tijd om zijn creativiteit tot ontplooiing te komen. Dit resultaat is nu op schijf te vinden. Karawane is een album van diverse alternatieve gitaarpop. Zo brengt hij de intimiteit in “Dirt” tot het gebruik van enkele gitaren tot het powerrock songs als “Ten Steps”.

Naast Caesar is ook de multi instrumentalist Maaike van der Linde (Stargazer) op het album te horen. Deze samenwerking bracht hen tot het idee om de eerste maandag van de maand een liedje uit te brengen. Dit in combinatie met een zelfgemaakte video clip dat te zien was op de site van Excelsior. Na een jaar zijn de songs gekoppeld tot een album. Het album begint het low tempo meeslepende song met “Sleep”, dat al snel gevolgd wordt door een popsong “Man”. Wanneer het belletjes geluid van The Mouse is ontdekt heeft men dit direct maar ingezet in het enigszins overbodige “Bells”. De kracht van dit duo zit voornamelijk in de luisterpop songs zoals “Fun”. Mooie samenzang en klein van aard gehouden. Spannend door de aanvullende muzikale ondersteuning en erg toegankelijk. Het zou mooi zijn dat er een heel album komt vol met dit soort liedjes. Al mag het Beck achtige nummer “Can” er ook zijn.

Naast liedjesschrijver, video dagboek bewerker, werkt Caesar mee aan theaterproductie van de Peergroep “De Lofar Expeditie” en maakt hij het kunstmagazine “The Speech”.

Deel via social media: