Zoek...
Karin Krog - The Many Faces Of...

Karin Krog - The Many Faces Of...

Label: Odin / PIAS

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-06-11 07:00:00 • min lezen

Jazz
7

Karin Krog – The Many Faces Of

Het is 50 jaar dat de Noorse Jazz zangeres Karin Krog de wereld van de muziek in stapte. Haar leven stond al in het teken van de muziek voordat ze werd geboren. Als kleindochter van de muzikant en componist Anders Heyerdahl leerde ze al met de wereld van beroemd zijn en muziek om te gaan.

Karin Krog is vooral bekend in de Jazz wereld. Haar talent om van alle soorten muziek een eigen variatie te maken, improvisatie en
De zangeres is inmiddels 80 jaar oud en kan worden vergeleken met de Rita Reijs van Noorwegen. Met dit jaar wordt haar jubileum gevierd met een box van 6 cds. Songs “The Art of Duo” waar Karin met diverse beroemdheden waaronder Roger Kellaway, Niels Lindberg en archie Shepp aan de slag gaat.
Ze is ook niet vies van de blues en hier dan ook een album voor gereserveerd. Haar stem weet  ze prima in deze muziekstijl vast te houden. Hoewel het te horen is dat ze uit de Jazz wereld komt en niet uit de soul, houd ze zich prima staande.
Zo is er nog een album vol “Big band” variaties, “New Paths” waarbij ze experimentele versies doet en klassiekers uit de Jazz danwel “From the Songbooks”.

Kortom een box met een grote diversiteit van Karin Krog, wat ze in 50 jaar bijeen heeft gezongen.

 

 

Jazz

Deel via social media: