Zoek...
Kasabian – “For Crying Out Loud“

Kasabian – “For Crying Out Loud“

Label: Columbia

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-05-18 07:00:00 • 2 min lezen

Dance / Pop
7,5

Kasabian – “For Crying Out Loud“

Het is de rockband uit Leicester dat regelmatig met een verrassend album komt. Hoewel het in de volksmond toch een Britpop act is, weet men toch altijd weer te vernieuwen. Ditmaal met het album “For Crying Out Loud”

Vanaf hun debuut album wist men het Engelse publiek in te pakken. Inmiddels heeft ieder album een nummer 1 status en staat men op de belangrijkste festivals van Engeland. Toch heeft men wat moeite om op het Europese land echt door te breken. Misschien dat het met dit album toch lukt.

De songs op dit album krijgen meer een elektronisch geluid dan voorheen. “’Ill Ray (The King)” opent het album al lekker en met het “You’re In Love With A Psycho” hebben we de hit al te pakken. Onder leiding van multi instrumentalist van de band Segrio Pizzorno en toetsen programming doet (en de rest van de familie), zijn de songs meer naar de dance sound gedrukt zonder dat het Britpop sausje verliest.  Met “Bless The Acid House”,  “Comeback Kid” en “Twentyfourseven” is het duidelijk dat de band ijzersterke songs weet te produceren. Het past in de jaargetijde dat alles zomers wordt waardoor je met dit album erg blij deze zomer in gaat.

Met de deluxe versie wordt er nog een live show aan toegevoegd. “Underdogs” genaamd. Live opgenomen in hun stad. En dan wordt het allemaal al snel een feest van herkenning!

Kasabian komt op

9 november AFAS Live te Amsterdam
10 november Forest National te Brussel

Dance / Pop

Deel via social media: