Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2015-01-15 07:00:00 • 12 min lezen

Kay - Heroine @ Eurosonic

KAY – Heroine EP Label: Eigen beheer Eindoordeel: 7

Is het de drug die de verhelderende klanken brengt of de inspiratie tot een hoogtepunt brengt? Nee, het gaat om de Griekse Godinnen die hier centraal staan. Deze Godinnen zijn verzameld in Kay’s “Fifty Shaded of ………………” ”Pain” in dit geval.

Zo vormt het verdriet van Niobe, over het verlies van haar vermoorde kinderen, de basis voor de song “Fifty Shades Of Pain”, heeft Aphrodite (“Deep”) in al haar vurigheid eigenlijk behoefte aan diepgang en heeft de altruïstische Demeter (“Could You Wait For Me”) er genoeg van de hele tijd maar voor iedereen te zorgen. De godin van de strijd en de jacht Artemis wordt ingeschakeld om de vrouwen, die met zuur in hun gezicht gestraft worden, te redden (“Acid”),” aldus KAY. Bewapend met zijn keytar in de hand, zal Kay hij samen met gitariste Rei Satoshi het podium van De Drie Gezusters bestormen om hier voor het eerst de nieuwe songs spelen. De electropop van Kay is aanstekelijk van aard. De nieuwe pop komt uit de jaren 80 incl. keyboard dat in als gitaar wordt vastgehouden. We kennen het nog van Modern Talking. Niet dat het allemaal jaren 80 kitch is, dan doen we Kay te kort. Het is weer in een mooi 2015 jasje gegoten.

De optredens vinden plaats op donderdag 15 januari 22:30 u. en vrijdag 16 januari om 23:00 u. Locatie Tikibar, Grote Markt te Groningen.

Deel via social media: