Zoek...
Kee of Hearts – Kee of Hearts

Kee of Hearts – Kee of Hearts

Label: Frontiers

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-10-01 07:00:00 • min lezen

Rock
7

Kee of Hearts – Kee of Hearts

De naam van Kee Marcello is de sleutel voor de naam van deze band. De gitarist heeft zijn historie liggen bij de band Europe en luistert naar de naam Kjeld Hilding Lofbom. Marcello speelde zich in de kijker met de band Easy Action en sloot aan bij Europe wanneer John Norum vertrok. Out of this World met de hits “Superstitious” en “Open Your Heart” kwamen van zijn hand.

Inmiddels is Marcello ondergebracht bij het Frontiers label waar Alessandro De Vecchio de chepter zwaait. Dit maal heeft Del Vecchio zijn eigen doorsnee songs weten te binden aan Marcello en noemt de band Kee of Hearts. Toch blijven het allemaal Del Vecchio songs die ingespeeld zijn door Tommy Heart, Ken Sandin, Marcello en Marco Di Salvia. Het probleem is met dit soort acts, dat het allemaal doorsnee rocksongs zijn en wanneer het geen potentie heeft dat de band uitelkaar valt. Gewoon omdat dit geen band is maar een samenstelling van mensen die elders hun opnamen maken.
Binnen de doorsnee American rocksongs horen we dat de heren zeker goede muzikanten zijn. De goede rockstem van Tommy Heart komt goed uit op  “Bridge To Heaven” en de “Crimson Dawn” geeft de ruimte aan de gitaren.  Het catchy “Mama, Don’t Cry” en “S.O.S.” zijn songs die passen in de periode van Europe wanneer men met de hits in de hitlijsten stond.

Inmiddels is Europe gevorderd tot een heerlijk hedendaagse rockact met hits van weleer. Met dit album blijft het allemaal wat hangen.

 

Rock

Deel via social media: