Zoek...
Keeley Forsyth – Debris

Keeley Forsyth – Debris

Label: Leaf/ Konkurrent

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2020-01-19 07:00:00 • min lezen

Singer-songwriter
7,5

Keeley Forsyth – Debris

Forsyth is in Engeland vooral bekend als actrice. Ze speelde in diverse series waaronder Dalziel and Pascoe, Line of Beaty, Coronation Street en New Tricks. Maar nu heeft ze haar stap gewaagd naar de wereld van muziek. Met Debris weet ze haar debuut album te maken.

Het album  valt minder snel in de populaire catagorie dan de tv series waarin ze speelt. Debris is vooral voorzichtig. Samen met Matthew Bourne weet ze een vorm te vinden binnen de moderne jazz. Het album start met het ingetogen titelstuk en deze sfeer laat ze in het album niet meer los. Het werd op het Eurosonic festival levendiger naarmate de show vorderde, maar op plaat blijft het constant waardoor het meer een geheel blijft. Met meeslepende songs als ‘It’s Raining’ , ‘Look To Yourself’ en ‘Lost’ weet ze de luisteraar mee te nemen in het drama en verdriet dat de songs uiten.


De songs zijn intiem in de sfeer en sound van de akoestische gitaar en strijkers en soundscapes. Haar kwetsbare stem brengt de songs in een andere sfeer. Het doet wat denken aan Anohni. Om hier dan naar te luisteren zijn misschien wat draaiuren nodig maar wanneer je de sound omarmd is het een prachtig album.

Singer-songwriter

Deel via social media: