Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2014-08-22 07:00:00 • 7 min lezen

Ken Stringfellow - I Never Said I'd Make It Easy

Ken Stringfellow – I Never Said I’d Make It Easy Label: Waterfront rec./ Bertus Eindoordeel: 7,5

Ken Stringfellow heeft inmiddels een aardig lijst van activiteiten op zijn naam. Naast vast bandlid van The Posies speelde hij met Black Flag, Minus 5, Black Star en R.E.M. Stringfellow produceerde albums voor The Long Winters, Carice van Houten, Cali en Snow Petrol.

Tussen al deze bedrijvigheden door levert hij om de 3-4 jaar een solo album. Met dit album brengt Stringfellow het beste van zijn solo albums. Dit is goed gelukt. De popsongs “Down Like Me” “Reveal Love”, een akoestische Any Love (Cassandra Et Lune) en ”Known Diamond” zijn al juweeltjes. Dit wordt nu aangevuld met “Here’s the Future” en “Don’t Break the Silence” van The Posies.

De covers “Airscape” van singer songwriter Robyn Hitchcock (and the Venus 5) en Kids Don’t Follow van The Replacements zijn meer tribute songs. Zijn eigen nummers zijn daarin tegen eerlijker en beter vertolkt. Het is een divers album en zeker een goede selectie van de solo albums die Stringfellow de afgelopen 15 jaar heeft uitgebracht. Of dit nu een start is voor een eigen solo tour of dat het aansluit bij de re release van het eerste album van The Posies en dat juist zij een tour plannen is allemaal nog even afwachten. Het zijn beide prettige albums om zowel The Posies als Ken Stringfellow te leren kennen.

Deel via social media: