Zoek...
Kenny Wayne Shepherd – The Traveler

Kenny Wayne Shepherd – The Traveler

Label: Provogue/ Mascot

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2019-05-31 07:00:00 • min lezen

Blues / Rock
8

Kenny Wayne Shephard – The Traveler

Jong geleerd, oud gedaan, hebben de ouders van de kleine Kenny hebben gedacht. Als radiomaker en vader kun je je zoon niet vroeg genoeg laten gitaar spelen en kreeg de kleine man een gitaar toen hij amper 4 jaar oud was. Het was een schot in de roos en het resultaat is dat de bluesgitarist op handen wordt gedragen. Met het album ‘The Traveler’ levert de meest getalenteerde gitarist van weleer zijn tiende solo album.

Het is weer een heerlijk album vol blues en rock. De afgelopen jaren lag het accent vooral op de blues maar met ‘Long Time Running’, ‘Turn To Stone’ en ‘Mr Soul’ rockt de jonge man er weer heerlijk op los. Natuurlijk is de stevige blues met ‘I Want You’, ‘Better With Time’ en ‘We All Allright’ aanwezig. Dit maal komt de Americana pop sound met de akoestische  gitaren ook meer aan bod. ‘Gravity’, ‘Tailwind’ en het countrypop nummer ‘Take It On Home’ zijn weer juweeltjes.

Een verrassend lekker album voor een breed publiek waarbij het hart bij de gitaarklanken ligt.
overigens heeft de man met Brian May, Brantly Gilbert het nummer ‘Blue on Black’ met de Five Finger Death Punch op hun nieuw album opgenomen.

Kenny Wayne Shepherd is te zien in Nederland
13 juli North Sea Jazz festival te Rotterdam
4 november Q factory te Amsterdam

Blues / Rock

Deel via social media: