Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2014-08-10 07:00:00 • 9 min lezen

Kensington - Rivals

Kensington - Rivals Label: Universal Eindoordeel: 8,5

Kensington heeft inmiddels een grote staat van dienst. De band heeft iedere plek van Nederland gezien, was succesvol op de Noorderslag, mocht de helicopter- act van 5 mei zijn, kreeg alle edel metalen voor het album “Vultures”, scoorde hits met “Let Go”en “Home Again”, speelde met Razorlight en My Chemical Romance en won enkele awards.

Maar niemand in Nederland herkent ze wanneer je ze tegenkomt op straat. Na twee jaar is er eindelijk de opvolger van het succesvolle rock album. De band heeft gekozen voor Berlijn om daar het album op te nemen. De herkenbare achtergrond koortjes die vol in de mix zijn gezet zijn nog steeds aanwezig. Hierdoor is het snelle meezing gehalte gebleven. “Riddles”, “Streets” en “System” zijn bij voorbaat lekkere live songs dat goed zal aanslaan bij het (festival) publiek. Dit is ook het sterke punt van Kensington. Om dat goed op plaat te krijgen is Tom Lord- Alge (The Cure, No Doubt) in gehuurd. De dansbare pop wordt ingezet bij het nummer “War”, terwijl de pompende bas en drums zich uitleven op “Words You Don’t Know”.

Het album is minder verrassend dan “Vulture”, al is het volwassener en gevarieerd. Hier wordt de kruising gevonden tussen Coldplay en The Police. Hopelijk brengt dit Kensington tot een internationale doorbraak, dat men zeker verdient.

Kensington is de komende tijd te zien op vele poppodia door het land en natuurlijk de festivals waaronder:

Lowlands te Biddinghuizen Nirwana te Lierop Huntenpop te Ulft Zomerfeest te Gorinchem Zomerparkfeest te Venlo Appelpop te Tiel Pluspop te Cabauw Freeze te Leeuwarden

Deel via social media: