Zoek...
Kesha - Rainbow

Kesha - Rainbow

Label: Sony

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-08-17 07:00:00 • min lezen

Pop
8

Kesha - Rainbow

De Amerikaanse zangeres Kesha Rose Sebert weet in 2009 met “Tik Tok” en met Pittbull “Timber” enorme hits te scoren. Het is allemaal poppy en ze weet uiteindelijk de voetsporen van Britney Spears en Pink te vinden. Het nieuwe album Rainbow is pop maar met een volwassen randje.

Dit geldt ook voor het nieuwe album Rainbow waarmee ze haar titelstuk erg mooi heeft ingezongen en uiteindelijk weet ze met het piano balladestuk naar een climax met koor te realiseren. Het “Spaceship” hangt ergens tussen de country en pop in. Het is een kleine stap voor Kesha en weet voor het andere country nummer “Old Flames Can’t Hold A Candle To You” Dolly Parton te strikken. 


Wanneer Kesha de hele artiestenstal afbelt zijn er altijd mensen die haar willen ondersteunen. Zo zijn The Eagles of Death Metal (die lenen zicht tegenwoordig alleen maar uit) levert “Let ‘em Talk” en The Dap Kings Hornes horen we op “Woman”, waar Trumps “grab them by the pussy” uitspraak als inspiratiebron gold. Producer Ryan Lewis, Rickey Reed en Ben Folds leveren allemaal hun bijdrage. Het album kent prima pop songs met een randje van de rock. Al is het wel allemaal erg laid back. Toch weet ze er een heerlijke drive aan de songs te geven waardoor het geheel een prima album is geworden met een onthullende hoes, dat al een alternatieve versie kent.

Pop

Deel via social media: