Zoek...
Ketil Bjornstad – Rainbow Sessions

Ketil Bjornstad – Rainbow Sessions

Label: Grappa / Pias

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2019-03-03 07:00:00 • min lezen

Klassiek
7,5

Ketil Bjornstad – Rainbow Sessions

Het is de Noorse pianist Ketil Bjornstad die als klassiek concert pianist afstudeert en naar Parijs gaat om zijn pianokunsten te verfijnen. Al vroeg in zijn leeftijd ontvangt hij grote prijzen en 50 jaar geleden trad hij voor het eerst op met het Oslo Filharmonisch Orkest. Als jonge muzikant gaat hij veel naar Club 7. Een podium in Oslo waar hij zijn inspiratie vandaan haalt door bekende artiesten te bewonderen. Door de kunsten van Miles Davis en Silent Way zoek hij zijn heil in de jazz en uiteindelijk weet hij beide stromen te combineren tot een verfijnd product.

De man  is vooral in Duitsland erg populair en met dit verzamelwerk zal hij dit nogmaals onderstrepen. De Rainbow is een studio in Oslo. Het draait hierbij om een Steinway model A en model D piano, die voor Bjornstad geniaal klinken.
De Rainbow sessions bestaat uit 4 cd’s The Long Farewell , The Rainbow en The Way Through The Woods, allen in de nieuwe Rainbow studio in 2004 opgenomen.
De productiviteit van de remakes was zo hoog dat er een extra album aan toe werd gevoegd. The Last Sessions krijgt de titel The Third Instrument mee. De songs van dit album zijn vooral voor het eerst te beluisteren, maar zijn de outtakes tussen 2013 – 20017.

Klassiek

Deel via social media: