Zoek...
Khalid – Free Spirit

Khalid – Free Spirit

Label: RCA / Sony

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2019-05-11 07:00:00 • min lezen

Dance / Hiphop / R&B
8

Khalid – Free Spirit

De Amerikaanse singer-songwriter van de moderne tijd Khalid scoorde met ‘Young Dumb & Broke’ een wereldhit zodat hij enkele thema’s van de titel had opgelost. Het resultaat is dat er in 2017 een debuutalbum verschijnt en toen ging het snel met deze man.

Khalid scoorde hits met Marshmello, Alessia Cara, Shawn Mendes en  zijn grootste hit Ocean met Martin Garrix. Inmiddels zijn er van dit nieuwe album al wat singles uitgebracht. De smooth low fi songs ‘Better’ (ook op de Suncity Ep) deed niet veel, maar met ‘Talk’ scoort hij weer een grote hit. Op dit moment is ‘Outta My Head’ de single. Voor dit nummer heeft hij de ondersteuning van John Mayer gekregen en dat met zowel Khalid als Mayer een hit input geven. Het nummer is meer pop georiënteerd en een prima mix van beide.
Het album kan zeker wat extra aandacht nodig hebben. Het album start sterk met de songs  ‘Bad Luck’ en ‘My Dad’.  Maar daarna wordt het wat vlak tot halverwege John Mayer even een opleving geeft. Daarnaa weet Khalid de variatie weer in de songs te brengen met ‘Free Spirit’, ‘Self’ en ‘Alive’. Naast de elektronica, zijn opvallend genoeg de gitaarsongs die de variatie op dit album brengen. Mooi subtiel en in de moderne low fi pop.

Khalid staat 1 oktober in Ziggo Dome te Amsterdam

Dance / Hiphop / R&B

Deel via social media: