Zoek...
Kim Churchill – Weight Falls

Kim Churchill – Weight Falls

Label: Warner Australia

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-10-16 07:00:00 • min lezen

Singer-songwriter
8

Kim Churchill – Weight Falls

Het is de Australische singer-songwriter die weet te verrassen met een prachtig album. Inmiddels is dit zijn zesde album van de nog hier onbekende muzikant. Als kind leerde hij al met de gitaar om te gaan, onder een belofte; “dat hij goed zijn best op school deed” aldus zijn vader. Inmiddels tourt Kim de wereld rond met zijn vrolijk getinte songs als “Hearts of You” en “Whole Entintire”.

Wanneer Churchill met de Britse Folkzanger Billy Bragg tourt, kreeg hij de waardering en doorbraak in Europa. Althans in UK.  Met Warne Livesey (Midnight Oil, Deacon Blue) als producer  neemt hij Silence Win op.  Nu is Ian Prichett (o.a. The Beautiful Girls) die achter de knoppen zit. Hij weet Churchill te laten swingen met “Breakneck Speed” en Second hand Car. Hier zal wellicht spoedig een dance mixer dit onder handen nemen om hier een hitremix van te maken. Het titelnummer is een prachtige mix van akoestische gitaar en dance sound. Een van de meerdere juweeltjes, net als “Rosemary” op dit album. Met “Golden” en “CYGO” stuurt hij aan op een eigen hit.
Het doet meer denken aan een Australische versie van Ed Sheeran. Ditmaal is het een stoere blonde surfer dit vanaf zijn plank rechtstreeks het podium op gaat en met zijn knipoog de vrouwen versierd om daarover weer een liedje over te kunnen schrijven.

Kim Churchill is komende tijd te zien in Nederland
2 november Bitterzoet te Amsterdam

Singer-songwriter

Deel via social media: