Zoek...
Kim Myhr – You I Me

Kim Myhr – You I Me

Label: Hubro/ PIAS

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-04-16 07:00:00 • min lezen

Klassiek
7

Kim Myhr – You I Me

De Noorse gitariste en zangeres Kim Myhr wist afgelopen jaar te debuteren met het album Bloom. De jaren hiervoor was ze vooral een muzikant die aansloot bij diverse orkesten en gezelschappen. Met haar ervaring stapt ze uit de shaduw en zoekt ze het podium op.

Haar uitgangspunt is vooral helder en simpel. Het album gaat over You & Me. De performer en de luisteraar, de wereld van haar en die van een ander. Het gaat niet om een tegenstelling maar om een de gezamenlijke overeenkomst. De wederkerigheid tussen mensen.
Muzikaal is dat ze geen onnodige titels verzint om een instrumentaal stuk aan te duiden. Ze heeft gekozen voor een simpelere wijze. Gewoon kant a A noemen en kant b B. Hierdoor staan er op het album of cd 2 songs A duurt 18 minuten. De rustgevende sound dat met snaarinstrumenten wordt gemaakt tot een geheel. Het hypnotiserend geluid dat zich herhaald zodat je bijna in een mantra terecht komt.
Voordat het zover is, is het tijd om het album om te draaien of het 2de nummer te horen krijgt. 20 minuten , net zolang dat een gemiddeld mens de aandacht kan vasthouden voordat het de geluiden niet meer oplaat. Nummer B kent vooral een dynamiek waarbij het accent ligt op de volume van het instrument. Door de herhaling daar te laten en de volume divers te gebruiken, ontstaat er een beweging binnen het nummer. Hier is de kracht van herhaling optimaal.

Myhr weet met dit album een andere kijk op muziek neer te leggen. Het is niet altijd voor iedereen toegankelijk maar voor de mensen die uit de gebaande paden willen luisteren, is het een prima album.

Klassiek

Deel via social media: