Zoek...
King Company - Queen of Hearts

King Company - Queen of Hearts

Label: Frontiers rec.

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-08-27 07:00:00 • min lezen

Melodic Rock

King Company – Queen of Hearts

De band King Company staat voor het rock talent van Finland. Deze metal rockact weet zich vanaf 2014 zich aardig in de kijker te spelen. Zeker na het debuutalbum One for the Road uit 2016 gingen de deuren voor deze band open. Met Queen of Hearts weet de band een prima opvolger te maken.

Ex Thunderstorm drummer  Mirka Rantanen en Children of Bodom gitarist Antti Wirman  weten een prima band te formeren. Uitgaande van een zanger met hoge stem is de sound hierop aangepast. Inmiddels is zanger Pasi vervangen door Leonard Guillan. Het is vol met gitaarriffs en daaronder de volle toetsen die meer dan een bedje vormen. Nee, het is een band dat er vol voor gaat, en dat in alle opzichten.


Toch is het nieuwe van de band er wat vanaf, als we dit album afzetten tegen het debuut. De melodieuze rocksound is vlakker geworden en onrustiger. Under the Spell One Day Of You Life en King For Tonight zijn deels voorspelbaar maar ook onrustig in de klankkleur. Dit kan doordat er veel instrumenten op hetzelfde cruciale moment worden gebruikt. Hierdoor komt het melodieuze deel in het gedrang. Dat is jammer, want er ontstaat een deinende rocksound met zang en een gitaar solo.


Op de meer rustiger of mellow songs Never Say Goodbye en Berlin horen we dat de instrumenten meer de ruimte krijgen en er lucht ontstaat. Dit was bij het debuut meer in balans waardoor dit album dan wat tegenvalt.

Melodic Rock

Deel via social media: