Zoek...
King Gizzard and the Lizard Wizards – Murder of the Universe

King Gizzard and the Lizard Wizards – Murder of the Universe

Label: PIAS

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-06-18 07:00:00 • min lezen

Psychedelia / Rock
7

King Gizzard and the Lizard Wizards – Murder of the Universe

Het is het tweede album van King Gizzard dat de psychedelische band uit Australië voor dit jaar uitbrengt. Het project kent 5 albums dat voor dit jaar is gepland. De band stond afgelopen weekend op het Best Kept Secret festival om de Nederlandse fans kennis te laten maken met dit project.

Na “Flying Microtonal Banana”, dat een prima album is, weet King Gizzard met Murder of the Universe een album te brengen dat niet snel en gemakkelijk in het gehoor ligt. Het album dat vooral een storytelling is, bestaat al uit drie delen. “The Tale of the Alter Beast” wordt door de beautiful verteld. Het repeterende refrein staat voor de eerste 10 minuten centraal voordat het over gaat naar het volgende deel.
“The Lord of Lightning” komt in dit verhaal als een vervolg episode. Het titelnummer en  het uptempo “The Balrog” zijn de enige echte songs van dit deel. Wanneer het computer monster “Han- Tyumi  and the Murder of the Univers” te keer gaat, is de laatste episode aangebroken.

Het concept album is vooral een psychedelische postpunk rock uitvoering dat veel herhalingen kent. Al is het verhaal een mooi initiatief om een project op te starten dat we tegenwoordig weinig meer horen.

 

Psychedelia / Rock

Deel via social media: