Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2015-11-10 07:00:00 • 4 min lezen

Kinky Friedman – The Loneliest Man I Ever Met

Kinky Friedman – The Loneliest Man I Ever Met Label: Avenue Records/ Bertus Eindoordeel: 7

De singer songwriter van Texas doet inmiddels alweer 43 jaar mee in de wereld van de muziek. In 1973 verscheen zijn eerste album en inmiddels is dit zijn 13de album. Zijn hart ligt vooral bij de country blues. Het is een echte verhalen verteller die in zijn songs het accent op het verhaal legt. De muziek wordt als ondersteuning van het verhaal gebracht.

“A Christmas Card From A Hooker In Minneapolis” is Friedman op zijn best. Of het titelnummer en “Lady Yesterday” waarbij de blues van af druipt. Vol drama en ondersteund door een gitaar of piano in mineur. Het is puur , helder en authentiek. “My Shits Fucked Up”, Mama’s Hungry Eyes” en “Girl From The Nothern Country” zeggen al genoeg over de wereld waar naar Friedman kijkt.

Het past bij de oeroude singers songwriters a la Dylan, Muddy Waters en Hank Williams uit de tijd wanneer er nog een gitaar met mondharmonica werd gepakt en op de veranda, van een houten huis in een klein dorpje aan de bosrand, liedjes werden geschreven bij het open kampvuur.

Deel via social media: