Zoek...
Kishi Bashi – Omoiyari

Kishi Bashi – Omoiyari

Label: Joyful Noise rec.

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2019-06-02 07:00:00 • min lezen

Pop
8

Kishi Bashi – Omoiyari

Wanneer je de naam Kishi Bashi hoort, is dat niet direct een aantrekkelijk naam als het gaat om een verwachting van muziek. Je kunt denken dat het een Japans mediterend geluid gaat worden of een oosterse metal gitarist die uit de bocht vliegt. Niets is minder waar. De man heeft met Omoiyari een heerlijk vrolijk popalbum gemaakt!

De  Amerikaanse singer-songwriter is een multi instrumentalist die heerlijke poprock albums heeft gemaakt. Zowel solo als met de band Of Montreal en Jupiter One.
Ook dit album begint met de heerlijk zomerse klanken van ‘Penny Rabbi tand Summer Bear’ dat gevolgd wordt met  ‘F Delano’. Met meerdere vocalen weet hij een koor te vormen in the fields of ‘MariGolds’. Of de popsongs ‘Angeline’ en ‘A Song For You’ zijn  heerlijk luchtig. ‘Summer of 42’ wordt met strijkers ingezet en mond uit tot een van de mooie songs van het album.
Verrassender albums kunnen we het deze zomer niet brengen! Zeker de moeite waard om minstens een keer te beluisteren.

De titel Omoiyari betekent dat je bewust bent van het gedrag van de klant/ luisteraar/ fan en dat je dit respecteert. Een ondergeschikte houding dat we meer van de oosterse wereld kennen dat van een Amerikaan.

Pop

Deel via social media: