Zoek...
KISS – Tokyo Dome 2001

KISS – Tokyo Dome 2001

Label: UMe

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2021-06-10 07:00:00 • min lezen

Rock
8

KISS – Tokyo Dome 2001

“You Wanted the Best You’ve Got the Best, the Hottest Band in the World :KISS” Met deze legendarische woorden begint de show van de Amerikaanse rockband KISS. Vanaf hun eerste live album ALIVE! Uit 1975 is dit een statement dat tot op de dag van vandaag geldt.
KISS is een act dat zoveel vuurwerk gebruikt wat Beyonce in de hele show gebruikt, hier in het eerste nummer wordt afgeschoten.
Het album is het eerste in de reeks van live opname dat KISS on the board heeft opgenomen en waarbij speciale songs worden gespeeld. De komende periode zal er met regelmaat een gemasterde live opname met speciale songs in een show uit gaan komen.

Is KISS nog interessant dan?? De heren zijn inmiddels rond 70 jaar en daarbij geldt net als ieder ander dat je de hoge tonen niet altijd meer pakt. Dit album is van 2001, dus 20 jaar geleden. Met Ace Frehley als vaste gitarist en voormalige KISS drummer Eric Singer, de originele KISS drummer Peter Criss heeft vervangen. Het album is van goede kwaliteit en we horen Ace Frehley weer de sterren van de hemel spelen op Deuce. Ace weet het nummer ‘Talk To Me’, dat hij met het nummer ‘Shock Me’ (met een heerlijke solo) zingt, in de setlist te krijgen.
De show komt uit de periode het reünie album Psycho Circus als tour een tweede ronde kreeg. Het mooie van deze shows is dat er meerdere songs op het album staan die niet direct in het drumstijl van Peter Criss lag. Eric Singer weet dit goed op te vangen en zo staat het bovengenoemde Talk To Me’,  ‘Heaven’s On Fire’ en ‘I Still Love You’ op dit album. Zangers Paul Stanley en Gene Simmons zijn goed op dreef en goed bij stem en gaan hier en daar even van de gebaande wegen af. Dat maakt een live album dan ook zo leuk en KISS heeft hier wel 2 legendarische live albums, Alive! en Alive II op hun naam staan. Het zijn de inspirerende albums voor de rockbands van nu waaronder Nirvana, Foo Fighters, Metallica en vele andere bandleden deze album grijs hebben gedraaid. Songs als ‘Do You Love Me’, ‘Cold Gin’, ‘100.000 Years’ zijn er enkele die door deze bands zijn gecoverd en hier weer op dit album live te horen is.
Bij dit album was de huidige gitarist Tommy Thayer de tourmanager van KISS en wist hij Frehley weer in good shape te krijgen.

Natuurlijk zijn de KISS klassiekers ‘Detroit Rock City’, ‘Deuce’, ‘God of Thunder’ (met solo) ‘Black Diamond’ en Rock n Roll All Nite op dit album aanwezig en mag ‘I Was Made For Loving You’ voor de popfans niet ontbreken.
Al met al is dit een live album van KISS die er weer mag zijn!

KISS is volgend jaar in (weer) Nederland te zien. Deze show is extra aan de tour toegevoegd en sluit de band The End of the Road tour af in Amsterdam, daar waar Paul Stanley vroeger met zijn moeder woonde en Gene Simmons warm hart toedraagt.

 

Rock

Deel via social media: