Zoek...
Klaus Johann Grobe – Du Bist So Symmetrisch

Klaus Johann Grobe – Du Bist So Symmetrisch

Label: Trouble in Mind/ Konkurrent

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-10-29 07:00:00 • min lezen

Electronic / Pop

Klaus Johann Grobe – Du Bist So Symmetrisch

Het was in de jaren 80 dat we die Deutsche Welle zagen voorbij komen. Inmiddels is de muzikale Duitstalige golf nog steeds niet gegroeid. Hoewel er veel muziek wordt gemaakt bij onze oosterburen komt dit maar amper over de grens van Nederland terecht. Maar in Duitsland is het wel populair en weet de Zwitserse band Klaus Johann Grobe hier optimaal van te profiteren.

De band Klaus Johann Grobe zou je zeggen?? Ja, de heren hebben een fictieve naam gevonden voor hun project. Met de electropop in het Duits is de band uitgegroeid tot een internationale act dat veel volgelingen kent. Afgelopen tour stond de band in US als support act voor de psychedelische Unknown Mortal Orchestra.

Het album is vooral een electro- popalbum geworden met veel gemakkelijk in het gehoor liggende songs. ‘Discogedanken’, ‘Ja!’ en ’Der Konig’ zijn de eerste songs van het album die vooral pakkend zijn. De jaren 80-90 sounds hoor je optimaal terug. De lichte casio sound dat we ook kennen van de begin jaren van Depeche Mode zijn volop aanwezig. Al zijn de songs vooral gemakkelijk in het gehoor liggend en hierdoor pakkend. Het zijn echte liedjes met kop en staart die gemiddeld niet langer duren dan 3 minuten. Even door de Duitse klanken luisteren, dan is het een prima album!

Electronic / Pop

Deel via social media: