Zoek...
Klubbb3

Klubbb3

Label: Universal

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-01-17 07:00:00 • min lezen

7,5

Klubbb3 – Wir Werden Immer Mehr, Ho Dio DI Jee

Het is een geinig idee en concept om de Duitse markt te veroveren. De Belg Christoff de Bolle, Duitser Florian Silbereisen en onze Jan Smit proberen het gedachtegoed van de overleden manager Jaap Buijs te realiseren. Gezien de zangers in hun eigen land erg populair zijn met hun volkse- en schlagers-sound, zijn ze ook allen bekend om hun nevenfuncties waaronder presenteren bekend.


Het krijgt dan een grote exposure wanneer de heren hun krachten bundelen.  Na Vorsicht Unzensiert! En Jetzt Geht’s Richting Los! Is er nu het derde album met een weerzinwekkende titel Wir Werden Immer Mehr Ho-Dio-Di-Jee!

Het kan dan ook niet anders dat de heren onder de tafel lagen bij het verzinnen van deze titel en de bijbehorende hoes dat hen alleen maar dupliceert. Het past bij het concept, want de heren zijn inmiddels in Duitsland razend populair en krijgen vele onderscheidingen voor hun werk.

Je kunt er van alles van vinden maar deze moderne schlagers musici weten het publiek een goede avond te bezorgen. Op plaat is het allemaal behoudender. Met de elektropop en een openingssong Wir Sind Schlager! (ob Du willst oder nicht) wordt direct een statement gemaakt. Met het meezingnummer Ho Dio Di Jee Paris Paris Paris gaat het dak er live zeker af.  De afwisseling van de zangers is goed te horen, waardoor duidelijk wordt dat de stemklank prima bij elkaar past.
Zanger en producer Uwe Busse, producer van o.a. de grootste schlagersact ooit Die Flippers, werkte eerder al met Frans Bauer en Roland Kaiser, maar kent zijn faam vooral in het schrijven en produceren voor derden. En dan hebben we het over een legio van songs. Dit is dan ook een album met zijn songs en productie die ingezongen wordt door…
Nu voor de Carnaval is dit een prima album om in de slipstream mee te kunnen, zonder dat het een smartlappen carnaval is, maar gedegen en goed gezongen mee-feest album. Maar ook Duitstalige popsongs komen voorbij die net als in Nederland de route vinden naar het publiek van volkse klanken. En daar is niets mis mee.

Deel via social media: