Zoek...
Knars - From the Madhouse

Knars - From the Madhouse

Label: Eigen Beheer/ Concerto

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-09-29 07:00:00 • min lezen

Dance / Electronic / Metal
7,5

Knars – From the Madhouse

Het begon allemaal met Knarsetand en bleef er uiteindelijk KNARS over. Een postpunk act dat zich onderscheid met de techno sound en power dat doet denken aan The Prodigy. Knars is met hun felle teksten en 90 beats vooral overrompelend en energierijk.

Het album From The Madhouse kent al een passende titel.  De band zal het album presenteren op 5 oktober in het Burgerweeshuis te Deventer, de thuisbasis van deze band. Met de titels ‘Fuckup’, ‘Bad Trip’ en ‘Delerious’ zitten we al in een vibe dat deze act met de wereld deelt. De funky beats komen met Can’t Get A Hold On Myself’ dat even een ander muzikaal beeld weergeeft van de band. Voor de video van het nummer ‘Blood On My Mind’ weet men de AH chef Harrie Piekema te strikken.
Het album kent vooral songs die vol zijn van geluiden en klinkt alsof het niet altijd de rust krijgt wat het soms nodig heeft om op adem te komen of de spanning in het geheel weer te geven. Al blijft het Madhouse nummer ‘I’m Not Gonna Get Out’ een van de beste songs dat weergeeft wat men wil. Heerlijke metal-powerdance ! Anthrax meets the Prodigy.

Het is wel een band met potentie om grotere zalen aan te kunnen en met de opzwepende sound kan men gerust een groot publiek omver krijgen.
Inmiddels is het verhaal opgepinkt door 3fm als NevermindtheHype project.

Knars is live te zien op diverse podia
5 oktober Burgerweeshuis te Deventer
19 oktober Patat Met te Hilversum
20 oktober 50 Years of Schuit fest te Katwijk aan Zee
26 oktober de Klomp te Ovezande
10 November Underground te Lelystad
16 november Luxor Live te Arnhem
17 november Iduna te Drachten
23 november de Spot te Middelburg
30 november de Flux te Zaandam

Dance / Electronic / Metal

Deel via social media: