Zoek...
Knut Reiersrud - Heat

Knut Reiersrud - Heat

Label: Jazzland

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-04-24 07:00:00 • min lezen

Blues / Jazz
7,5

Knut Reiersrud Band – Heat

De Noorse gitarist Knut Reiersrud is voor het Nederlandse publiek niet echt bekend. Binnen de fan-schare van de blues zal het misschien een lichtje gaan branden. Toch is dit in Scandinavië een grote jongen in de blues ondanks dat zijn album op een Jazzland label uitgebracht wordt. Het kan voor enige verwarring zorgen.


Toch weet hij met dit album een mooi blues album af te leveren. Sacred Mama is het openingsnummer waarbij het al snel duidelijk is dat het een behoudende familie man is. Hij weet een gitaarsound te maken wat valt tussen de snarenplukkerij van Mark Knopfler en het slow handy werk van Eric Clapton. De duelleringen met de Frender Rhodes zijn het vooral spannende composities. Het nummer ‘Wood’ sluit hier naadloos aan. Reiersrud weet ook de swingende gospel sound binnen de jazz te vormen met ‘They Only Ask For Love’. Met ‘April March’ wordt de sound al meer in de laidback stand gezet en is de JJ Cale en Mark Knopfler invloeden duidelijk hoorbaar. Iets minder spannend is het ‘Monstermaster’ van ruim 7 minuten. Door dat ieder instrument de ruimte krijgt lijkt het net alsof het een solo stuk van ieder aanelkaar is geplakt. Dit wordt weer gecorrigeerd met het heerlijke laidback ‘This Was Meant To Be’ waar de spanning wel vastgehouden wordt.

Na het luisteren van dit album wordt het ook wel duidelijk dat deze man een prijzenpakker in dit genre is. Hij durft de gebaande paden te verlaten zonder de sound kwijt te raken.
Mooi verrassend album!

Blues / Jazz

Deel via social media: