Zoek...
KOFFIE - Huntu

KOFFIE - Huntu

Label: V2

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-06-15 07:00:00 • min lezen

Jazz
7,5

KOFFIE - Huntu

Na drie jaar touren langs alle internationale festivals was het voor de band KOFFIE weer tijd om de studio in te duiken. Het derde album Huntu staat dan ook weer vol frisse Afropop met veel gezelligheid, swing en Afrikaanse klanken binnen een pop dans binnen een Jazz format waardoor de band een graag geziene gast is op de festivals.

De band staat bekend om hun groot improvisatie talent dat direct terug te horen is in het openingsstuk “Ippa”. Dat de muziek niet altijd een zang moment nodig heeft, laat deze band het over aan de ritmes en solo invullingen van blazers en keyboards. Dit zonder dat de songs nietszeggend zijn of vervelend overkomen. “Mama Deo” en het titelstuk zijn hier voorbeelden van en laat men zien hoe het ook kan. Gedreven en spanning binnen de songs levert hierbij de nieuwsgierigheid van de luisteraar op.

Het heerlijke percussiewerk, op “Nachthengst” zal het live publiek laten swingen, terwijl de cd luisteraar het eerder van de improvisatie Jazz takes “32”, “33” moet hebben. De inspiratie van de Afro beats van Fela Kuti is veelvuldig op dit album aanwezig. Deze heerlijke gedrevenheid brengt bij deze  muzikanten een grote creativiteit naar boven en dat is voelbaar te horen op dit album. Om met de elektrosound op “Hard Times” te eindigen is dan weer een verrassing.

KOFFIE is weer klaar om het podium deze zomer weer te betreden. Aan de energie zal het zeker niet ontbreken!

7 juli North Sea Jazz festival te Rotterdam
14 juli De Parade te Den Haag
27 juli Totaal festival te Bladel
10 aug Helden in het Park te Eeklo (B)
12 aug Camping Stortemelk te Vlieland
9 sept Muziekgebouw te Eindhoven
9 sept Into the Woods te Amersfoort
18 november HilverJazz te Hilvarenbeek

Jazz

Deel via social media: