Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2015-09-18 07:00:00 • 5 min lezen

Kopecky - The Drug For The Mondern Age

Kopecky – The Drug For The Modern Age Label: ATO records Eindoordeel: 7

De voormalige Kopecky Family band uit Nashville heeft hun naam inmiddels verkort. Kelsey Kopecky en Gabe Simon staan aan de wieg van deze band en inmiddels heeft men bekendheid gekregen door dat diverse songs in tv series was te horen. Inmiddels hebben getourd met The Lumineers, Mowgi en Michael Franti and Spearhead.

Met dit album brengt de indie poprock act hun tweede album. De duet achtige songs waarbij de zanger en zangeres de lead afwisselen geeft een eigen identiteit van deze band. De popsongs “Quarterback” en het zoete “Real Life” zijn hitgevoelig in Engeland. De jaren 90 sound hoor je ten alles door, maar of dit in Nederland ook goed zou vallen is nog maar een vraag. De zeskoppige band brengt naast de popsongs meeslepende slow songs waarbij de fragile vrouwenstem in “Closed Doors” de lead neemt.

Het album is een zonnig vrolijk indie pop album dat gaat landen wanneer je het enkele malen hebt beluisterd. “Talk to Me” kent een vrolijke drive terwijl het slepende “Thrill of Passion” met saxofoon, vol passie wordt gezongen. Best een lekker afwisselend album!

Deel via social media: