Zoek...
Kris Berry – Berry Street

Kris Berry – Berry Street

Label: Concerto records

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-05-31 07:00:00 • min lezen

Pop / R&B / Soul
7

Kris Berry – Berry Street

Onder de naam Kris Berry is Kristel de Haak in de wereld van de jazz beter bekend. In 2011 werd ze al uitgeroepen tot het talent van het jaar en stond ze ook op het North Sea Jazz festival. Na haar debuutalbum Marbles is het tijd om de bekende paden te verlaten en op zoek te gaan naar een breder publiek.

Met het album Berry Street weet ze de ruimte te pakken. Ze laat de jazz sound niet helemaal los maar met de discopop van “She Knows” en het popnummer “No Axe To Grind” kan ze de hitlijsten wel vinden. Wanneer de ballade pop van de “Rocking Chair” zich aankondigt, horen we een klein mooi liedje dat pakkender is dan alle andere popsongs.
Het is helder dat  Berry op zoek is naar het laid back pop succes wat ergens tussen Caro Emerald en Chef’Special ligt. Dat is ook niet geheel vreemd omdat Guido Joseph van de Chefs en Gerry Arling van de band van Caro Emerald hun medewerking hier aan geven.


Haar stem past helemaal in de sfeer van de soul disco pop en daarmee heeft ze de juiste sound voor haar te pakken. Toch klinken de nummers over het geheel wat vlak, of vervalt het in herhaling qua klankkleur. De songs zijn wel divers, aan de muzikanten en haar zelf ligt het ook niet.  Wanneer het gezamenlijk Gospel zang in “Hold On” de speakers uitklinkt, is het zeker mooi, maar het raakt me niet en klinkt het als 13 in een dozijn album.

Pop / R&B / Soul

Deel via social media: