Zoek...
Kryptonite - Kryptonite

Kryptonite - Kryptonite

Label: Frontiers/ PIAS

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-08-20 07:00:00 • min lezen

Rock
7

Kryptonite – Kryptonite

Het is de voormalige zanger van The Poodles, Jack Samuels die Del Vecchio van Frontiers kon overtuigen om een album met hem te maken. De Zweedse zanger nam zijn bassist mee en dook in het adressenboek hun Zweedse band te formeren.

Met een opening “Chasing Fire” wordt er al gespeeld met vuur. Het nummer zit geinig in elkaar door allerlei quotes en melodielijnen van andere songs binnen dit nummer te weven. Het wordt dan al een herkenbaarheid van melodic rock door de jaren heen.
Het aanstekelijke “Fallen Angels” is een mainstream rocksong waar al velen van zijn. Het is dan ook uit de koker van de Frontiers producer die erg gecharmeerd is van dit soort songs. Het gevolg is dat er erg veel van dit soort songs terug keren op het label. Door de samengestelde band krijgt je toch iets dat je de gezamenlijkheid binnen de songs mist.
“Across the Water” is dan weer een juweeltje binnen de 11 songs. Het wijkt af van het vastgestelde compositieschema.


Het album van Kryptonite is dan ook een album van 13 in een dozijn dat het niet haalt bij de eerste albums van the Poodles die de echtheid en frisheid in hun songs heeft.

 

Rock

Deel via social media: