Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2015-12-05 07:00:00 • 5 min lezen

Kurt Cobain – Montage of Heck

Kurt Cobain – Montage of Heck Label: Universal Eindoordeel: 7

Het zou wel een mooi zijn om eens te kunnen kijken wat er met de legendarische club van 2 zou zijn gebeurd wanneer men door had geleefd. Waren ze dan inderdaad zo geniaal geweest of dat het beperkt was tot die ene of twee geniale albums.

Nirvana’s “Nevermind” was inderdaad geniaal. Dave Grohl drumwerk was toen al baan doorbrekend, de lompe baspartijen van Krist Novoselic eindigde steevast met het gooi en smijtwerk van de gitaar, maar trok zich meer terug na het overlijden van Kurt Cobain en het opheffen van Nirvana. Wanneer Regisseur Brett Morgen in 2007 de grote stap nam om weduwe Countney Love te vragen om een documentaire te maken van Cobain, zie Love dat dit prima was. Een documentaire waarbij hij toegang kreeg tot de archieven van Cobain.

De soundtrack bevat opnamen die Cobain zelf op nam op een klein sporen opname recordings. Zoals de titel al aangeeft moest er nogal wat aan gemonteerd worden om het acceptabel te krijgen. De demo songs zijn niet van dien geluidskwaliteit dat het tot een afgemixt album hoort. Toch is het leuk om te horen hoe “Something In the Way” is ontstaan. De single en cover van de Beatles, “And I Love Her” is een van de meest totale liedjes dat een kop en een staart heeft. De album versie van 13 songs is een overzichtelijker en prettiger album dan de cd met 31 songs.

De film is zeker meer dan de moeite waard, de soundtrack is dan een leuk aardigheidje.

Deel via social media: