Zoek...
Kyle Schutt -Doom Side of the Moon

Kyle Schutt -Doom Side of the Moon

Label: Mascot

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-12-01 07:00:00 • min lezen

Metal

Kyle Schutt -Doom Side of the Moon

De Amerikaanse gitarist Kyle Schutt kennen we van de metalact The Sword uit Texas. De stevige klanken weten ze nog steeds te produceren, maar Schutt zocht zijn heil even in de oude albums die als klassiekers door het leven gaan. The Dark Side of the Moon van Pink Floyd is een inspirerend album voor allerlei soorten muziek en waarom dan geen stevige versie hiervan te produceren.

Met die gedachtegang is Schutt aan de slag gegaan. Met dit jubileums tribute van 50 jaar voor het origineel gaan de heren van The Sword en hun maatjes aan de slag. Het album kent de gelijke titels waaronder “Breathe”, “On the Run”,  “Time” en “Money” als classic songs.
Het album is zeker geen overkill aan metal geworden, waardoor de band zich eerder heeft ingeleefd hoe het origineel is opgenomen. De ingetogenheid is aanwezig maar gelijk worden de solo’s en enkele riffs zeker aangedikt met distortions etc.
Het is een keus wat je wel of niet mooi vind. Persoonlijk houd ik van het origineel, zeker als het om legendarische albums gaat. Daar moet je dan vanaf blijven. Zeker wanneer je weet dat men het nu toch niet kan overtreffen. Maar aan de andere kant is het mooi om enkele songs te horen waarbij het randje metal is aangedikt omdat het ten tijde van de opname nog niet bestond. Dus ja, voor de stevige gitaarliefhebbers is het meer een album om eens te beluisteren en wellicht waardeer je enkele songs hierdoor iets meer.

 

Metal

Deel via social media: