Zoek...
L7 – Smell The Magic

L7 – Smell The Magic

Label: Subpop

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2020-09-18 07:00:00 • min lezen

Grunge
7,5

L7 – Smell The Magic

Het is deze maand 30 jaar dat de meiden van rockband L7 hun album Smell The Magic uitbrachten. Het album dat op het subpop label uit kwam, daar waar Nirvana al werkte aan het Smells Like Teen Spirit.

De band van Suzi Gardner en Donita Sparks kreeg de grunge versie mee van The Runaways dat in de jaren 70 de female rockbands lanceerde. Het was een uiting van Girlpower, daar waar L7 later in de tijd mee doorging. Men richtte Rock For Choice op. Deze organisatie stond voor de mogelijkheid om zelf de keus van abortus te mogen bepalen. Kortom was L7 politiek getint en wist men wat er in de wereld gebeurde. Het kwam in de docu film van Nirvana bassist Kristl Novoselic veelvuldig naar voren.

Het album Smell The Magic geeft de overgang van de postpunk rock naar het toen nieuw geluid dat grunge heet, weer.  ‘Deathwish’ in a self destructive world’, ‘Fast and Frightening’ en  ‘Till the Wheels Fall Off’ geeft de postpunk songs weer. Veel energie met een refrein waarbij de luisteraar snel kan mee kan zingen/ schreeuwen. Terwijl de songs ‘Packing a Rod’ en ‘Broomstick’ lekkere basloopjes weer geeft. Het album heeft zijn succes gekend en mag nu in de herhaling dit dunnetjes overdoen.

Grunge

Deel via social media: