Zoek...
LA Guns  - The Missing Peace

LA Guns - The Missing Peace

Label: Frontiers roc/ PIAS

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-10-25 07:00:00 • min lezen

Rock
8,5

LA Guns - The Missing Peace

Zoals velen weten is Axel Rose de Rose van Guns & Roses, maar wat veel mensen niet weten is dat de Guns van de oorspronkelijke gitarist Tracii Guns afkomt. Samen start het duo een band Guns & Roses. Na een periode bleek al snel dat Axel Rose iemand is met gebruiksaanwijzing en Guns verlaat de band. Het is dan ook de belangrijkste Missing Piece van GnR.


Wanneer Phil Lewis (Girls) Phill Collen ziet vertrekken naar Def Leppard is zijn muzikale carrière ook zo zo. Het telefoontje van Guns kwam als geroepen. Met Faster Pussycat bassist Kelly Nickels en WASP drummer Steve Riley was het feest compleet. Een verrassend goed debuutalbum verschijnt er. (Deze wordt tevens nu op vinyl opnieuw uitgebracht).
Maar dit is inmiddels 30 jaar geleden en LA Guns is nog steeds een band met verrassend goede American rock albums.  Ondanks het vertrek en terugkeer na 15 jaar van Lewis & Guns in LA Guns noemt men deze band bezetting the Second Gun. (the Missing Peace)  Nu met Endeverafter gitarist Michael Grant.

Het album bevat weer heerlijke rocksongs als Sticky Fingers”, “Speed” en “Kill It Or Die”. Het zijn niet de doorsnee rocksongs. Hier gaat het meer om een diversiteit in de composities, de drumpartijen en de hooks. Het maakt de band daarom juist interessant. Het album doet wat denken aan hun top album Hollywood Vampires, waar later de band met Alice Cooper naar is vernoemd.
De rock past ook in de lijn van Cooper. “Don’t Bring The Knife” en “The Devil Made Me Do it” (waar kennen we die titel van).

Het is Tracii Guns wel gegund om het succes binnen te halen. Hier heeft hij met zijn band de eerste stap al gezet.
  

Rock

Deel via social media: