Zoek...
La Pegatina – Ahora o Nunca

La Pegatina – Ahora o Nunca

Label: Warner Espana

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-05-29 07:00:00 • min lezen

Dance
7,5

La Pegatina – Ahora o Nunca

We mogen wel stellen dat de zomer is begonnen. Met de zonnige temperaturen en de barbecues weer in de tuin, mag de muziek hier ook op worden aangepast. De kleurrijke klanken uit Spanje zijn hier perfect voor. Na het luisteren van het album is het Oerol gevoel weer helemaal terug en kunnen de slippers weer uit en de heupwiegende schoonheden het strand weer onveilig maken.

De Catalaanse rumba sound wordt vermengd met een vleug je ska en vooral veel swingende percussie. De voormalige solo artiest Ruben Sierra startte in 2003 een project met Ovidi Diaz en Adria Salas. Het mooie is dat dit project nu, na 15 jaar meer dan levend is. La Pegatina kent inmiddels 8 albums en is dan ook niet een eendagsvlieg. Dit hoor je dan ook direct in de kwaliteit van de composities en de opname. Het heerlijke openings- en titelnummer pakt direct de zonnige kant van Spanje. Tot de laatste klanken van ‘Eh Madame’ blijft het album aantrekkelijk. Een aanstekelijk meezingend eind (al blijft het hier bij de tekst la la laaa) is het vooral catchy te noemen. De titels van het opzwepende ‘Mama’ en het Engelstalig ‘Stand & Fight’ (met Will and the People) zegt genoeg waar het over gaat. Met het melodramatisch  ‘La Tempestad’ weten ze met de singer- songwriter Eva Amaral een prachtig duet te maken.

Voor ieder die een uitdaging heeft om deze zomer muzikaal zomers te laten klinken is dit album een must! En voor degene die de mogelijkheid heeft om de band te zien, gewoon doen!

Ze zijn te zien:
1 juli Park City Live  Heerlen (met o.a. Miss Montreal, Ronnie Flex en Guus Meeuwis)
12 juli Lichtenvoorden (Zwarte Cross)

 

Dance

Deel via social media: