Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2014-07-27 07:00:00 • 5 min lezen

La Roux - Trouble In Paradise

La Roux – Trouble In Paradise Label: Universal Eindoordeel: 8

De synthpop van La Roux kent inmiddels al een aardige reputatie. Het titelloze debuutalbum werd vooral in Groot Brittannië een hit. Het album haalde diverse awards binnen en om dit succes te evenaren was een uitdaging. La Roux is een pseudoniem van Elly Jackson. Ze debuteerde in 2008 en Skrillex en Skream namen al haar nummer “In For The Kill” onder handen. De dochter van de Engelse actrice Trudie Goodwin (the Bill) werkt samen met Ben Langmaid die dan tot het illustere duo La Roux kunnen rekenen. De single Bulletproof scoorde in de hitlijsten en de oude jaren 80 synthesizer pop a la Depeche Mode, Eurythmics maakte weer een opleving.

Deze popsound is wederom te vinden op dit album. Alleen is er een probleem ontstaan met haar partner Ben Langmaid. “Trouble in Paradise” dwong haar tot samenwerking met andere producers. Dit is in Ian Sherwin gevonden. Dit kost dan meer tijd en nu zijn we inmiddels 5 jaar later voor de opvolger.

Dit blijkt een positive draait te hebben gegeven. De synthpop van de jaren 80 is inmiddels populair bij een nieuwe generatie die de lps van Human League, Vince Clarke en Eurytmics hebben ontdekt. De authentieke Madonna wordt vermengd met de Pet Shop Boys in “Sexotheque”. Terwijl de opener “Uplight Downtown” aan de Banarama meets Eurythmic doet denken. Met “Paradise is You” hoor de je de weemoed naar het verleden. “Tropical Chancer” is de single die het goed gaat doen op de warme zomerdagen. Het is luchtig en kent een vrolijk popdeuntje dat aanstekelijk werkt. Het blijft toch weer verrassend om te horen wat La Roux uit de oude synthersizer weet te toveren, de herkenbaren beardrums gekoppeld aan de oude deuntjes van Madonna “Material Girl” op “Silent Partner”, met hier overheen een digi keyboard uit het Atari tijdperk blijkt de dance sound van 2014 te zijn. Wellicht dat Madonna haar nieuw op te nemen weer eens tegen het licht moet houden. La Roux heeft de eureka wederom gevonden en maakt hierbij een zomers album met nieuwe luchtige popsongs met een tintje uit het verleden.

Deel via social media: