Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR CORNÉ VAN GROENEDAAL
2016-04-30 07:00:00 • 9 min lezen

Ladies Of Soul 2016

Label : DEMP / PIAS Eindoordeel : 7  

Nederland kent zo zijn eigen muzikale feestjes. Vrienden van Amstel Live staat met stip boven aan de lijst maar ook Toppers, Groots met zachte G, Symphonico in Rosso en de Ladies of Soul zijn inmiddels jaarlijks terugkerende muziekfeestjes.  

De derde editie Voor het derde jaar stonden de Ladies Of Soul in de Ziggo Dome. Trijntje Oosterhuis, Glennis Grace, Berget Lewis, Edsilia Rombley en Candy Dulfer vormen deze gelegenheidsformatie. Het thema voor 2016 is natuurlijk wederom soul en disco. Naast de solo-optredens wordt er natuurlijk veel samen opgetreden en gezongen. Uiteraard is er (veel) ruimte voor diverse medleys; nummers van The Surpremes, een Tribute To Donna Summer, een Sly Stone Medley, een Salsa Medly enz. Het geheel vormt een feest van herkenning. Tussendoor brengen de dames solo en in andere samenwerkingsverbanden de ene na de andere hit ten gehoor. Van Shalamar’s ‘Night To Remember’ via Mariah Carey’s ’Emotions’ tot ‘No More Drama’ dat we kennen van Mary J. Blige.  

Gastoptredens van Shirma Rousse en Billy Ocean Net zoals bij de andere muzikale feestjes is er bij de editie van 2016 ook ruimte voor zowel nationale als internationale gasten. Shirma Rousse laat horen een prima aanvulling te zijn met haar vertolking van ‘Natural Woman’ en ‘Think About It’ en ook Billy Ocean is dit jaar te gast. Meezingers als ‘Getta Out Of My Dreams’, ‘Suddenly’ en natuurlijk die wereldhit ‘When The Going Gets Tough’ worden enthousiast ontvangen. Minstens zo interessant is de combinatie Candy Dulfer en Chance Howard en hun versie van ‘California Love’/’No Diggity’. Na een laatste medley en nog enkele toegiften is het soulfeestje dan ten einde.

 

Eindoordeel De mensen die dit muzikale feestje in de Ziggo Dome bijwoonden zullen deze dubbel-cd zeker moeten aanschaffen. Alles bij elkaar een ruim 2 ½ durend soulfeest der herkenning waarbij de dames laten horen zondermeer tot de absolute top van Nederland te horen. Voor diegene die er niet bij waren zal het geheel minder aansprekend zijn maar toch is het wel lekker om al die nummers die je met ‘oh ja’ begroet voorbij hoort komen. Overigens zal Ladies Of Soul in 2017 een vervolg krijgen. Veel luisterplezier.

 

Ladies Of Soul Live: 11 februari 2017, Ziggo Dome, Amsterdam

Deel via social media: