Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2015-01-15 07:00:00 • 8 min lezen

Lady Dandeleon - Funambulism @ Eurosonic

Lady Dandeleon – Funambulism Label: Eigen beheer Eindoordeel: 7,5

Dat het Eurosonic Noorderslag ieder jaar een uitputtingsslag is voor de bandjes in Nederland is een feit. Ieder jaar worden vele act teleurgesteld geweigerd om op dit prestigieus festival te staan. De voorkeur wordt gegeven aan een ander onbekend bandje, waarbij je je wenkbrauwen optrekt. Met een gevoel dat de kwaliteit van eigen kunnen beter en hoger is dan wat er op het affiche staat.

De Amsterdamse triphop act Lady Dandeleon heeft hier op iets gevonden. Om hun single Gray Sky Eyes onder de aandacht te brengen, dacht men dit te doen op een plek met veel muziekliefhebbers en hoge heren uit de muziek scene. Dan is Groningen dezer dagen zeker the place to be! Vrijdag zal het gaan gebeuren in de binnenstad van Groningen.

Lady Dandelion is het duo project van violist Sietse van Gorkom (33) en zangeres en toneelschool studente Kirsten Berkx (24). Na jaren als violist bij o.a. The Kyteman Orchestra, Red Limo String Quartet, Janne Schra en Mark Lanegan gespeeld te hebben presenteert Sietse nu voor het eerst zijn eigen project. De violen dansen door de triphop beats, electropop deuntjes en vormen de rondingen en cirkels in de muziek.

Laat je rond 19.00 u. verrassen op De Grote Markt.

Deel via social media: